Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jedendomov.eu

13. 4. 2011 8:19
Poslanykně nevidí, nebo nechce vidět?

Paní poslankyně by si měla nezaujatě přečíst odborné názory, které vysvětlují, proč je střídavá péče pro děti po rozvodu rodičů nejméně špatným řešením, viz např. http://www.stridavka.cz/stridavkajelepsi1.html

0 0
možnosti

t.varga

12. 4. 2011 16:50
víte...

.. nemáte zaco dostat karmu.. :-(

0 0
možnosti

huhu007

12. 4. 2011 13:27
Hmm

Pokud by stát neměl kecat párům do vztahů, proč potom uměle udržuje takové podmínky, za kterých je pro jednu polovinu populace velmi výhodné se rozvádět. Soudružka poslankyně se jen farizejsky snaží udržet nefér podmínky rozvodového řízení. Hnus a 3x hanba!

0 0
možnosti

duhacenzor2

12. 4. 2011 18:13
Re: Hmm

R^R^R^

0 0
možnosti

DanielPuschman

12. 4. 2011 13:20
zajímavé

Takže vy jste poslankyní za TOP09 a nestydíte se?

0 0
možnosti

IfčaX

12. 4. 2011 13:19
Jestli střídavá péče

nebo jiná forma podílu rodičů na péči o společné děti po rozvodu, řešit nechci.

Nicméně vaši větu: "Zastávám názor že v ideální stavu by stát do vztahů v rodině vůbec neměl zasahovat, fungující rodině by měla být suverénem v rozodování o dětech" s nadšením podepíšu.

Koneckonců platí to nejen pro rozhodování o dětech - celkově by se stát měl vměšovat do života svých občanů co nejméně.

0 0
možnosti

Stará kára

12. 4. 2011 13:08
Jen drobnost:

Vy máte dojem, že soudy hledají individuální řešení? Čehokoliv? CHachacha

0 0
možnosti

petrph

12. 4. 2011 13:05
máte naprostou pravdu

"Když se dva lidé zpronevěří, neuzdraví je žádný lék a víckrát si už neuvěří.." napsal kdysi jeden náš velký básník. Rozvod je až tou závěrečnou tečkou hlubokého dlouhodobého  rozvratu nejen vztahu obou partnerů celé rodiny, včetně dětí. Je dobrodiním zákona, že dává možnost takzvaného "rozvodu na základě dohody manželů ", kdy těmto dvěma se stačí společně a rozumně dohodnout na poslední věci, tedy na rozdělení majetku a dohodnout se na péči o dítě.

Když se nedokáží dohodnout už ani v tom, čeká je pak skutečně dlouhé veřejné propírání špinavého prádla,kdy o nich, i nárocích a potřebách jejich dětí budou rozhodovat projednávat a a hodnotit ty houfy  opatrovnických soudkyň, úřednic, advokátů či soudních znalců a dojdou k výsledku,který se nebude líbit žádnému z nich..Jako že právě tito soudkyně,úřednice,advokáti, znalci budou spíše konzervativního myšlení a modernímu způsobu střídavé péče" příliš naklonění nebudou...

0 0
možnosti

snegon

12. 4. 2011 12:31
Přečetl jsem si i blog Aleše Hodiny

a navzdory níže diskutujícím musím dát paní Langšádlová v něčem za pravdu. "Rozvodový průmysl" skutečně rozvrat rodiny nezpůsobuje. Sociální odbory, které pan hodina do rozvodového průmyslu zahrnuje jsou často jedinou pomocí matkám, které se snaží ochránit své dítě před násilnickým, nebo případně bezohledným otcem, který se snaží uplatnit své právo na dítě i za cenu, že mu tím ublíží. Neříkám že je to pravidlem, ale je to poměrně časté. Plně proto podepisuju názor autorky, že plošná rozhodnutí jsou škodlivá. Je vždy nutno postupovat případ od případu podle skutečných okolností.

0 0
možnosti

lesicatko

12. 4. 2011 13:06
Re: Přečetl jsem si i blog Aleše Hodiny

žeby ten štát bol v tom nevinne ?

http://www.tyzden.sk/casopis/2010/21/deti-bez-otcov-su-nebezpecne.html

0 0
možnosti

Jarcho

12. 4. 2011 12:28
Však ono na Vás taky dojde.

Ze hlediska statistické pravděpodobnosti nejméně jeden z Vašich synů přijde o děti a bývalá manželka mu bude komplikovat styk s nimi. A Vy sama se pak s vnoučaty od tohoto syna (možná od obou) ani nebude moci vídat.

0 0
možnosti

lesicatko

12. 4. 2011 12:17
Nezmysel

Prave štát má zopdpovednosť za rozvody, nastavením parametrov, kedy sú výhodné, a zablokovaním mechanizmov, kedy by sa vyplatilo udržovať povodný vzťah , detto štát podporuje rodenie detí mimo manželstva, podporou slobodných mamičiek / ktoré napokon môžu využívať výhody dané slobodným mamičkam a žiť ako normálna rodina , ale bez manželstva  . Veď to je bežná prax zapadných krajín, kde sa rodia deti do takýchto vzťahov a rodia sa vo väčšom počte ako v manželstvách . O akej idealnej rodine hovoríte ?

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS