Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JN

DahliaPinata

29. 3. 2011 15:05
Nemáte tak úplně pravdu

Dovoluji si tvrdit, že nemáte pravdu. Senioři potřebují mnohem víc než nějaký procentní bod... potřebují pozornost a péči. To v dnešním systému není možné. Prodlužování věku odchodu do důchodu znemožňuje šedesátiletým "dětem" postarat se o své staré nemocné rodiče, jsou rádi, že mají práci, pokud ji vůbec mají. Příspěvek na péči od státu většinou stačí pouze na zlomek péče, kterou takový člověk potřebuje. Zůstat se seniorem doma znamená přijít o práci a pozdější nezaměstnatelnost. Penzionů pro seniory je naprostý nedostatek, navíc je ve společnosti stále zakořeněno, že starý člověk je tam "odložen". Senior s Alzheimrovou chorobou dokáže totálně rozložit dříve normálně fungující rodinu. Systém, který tady stát nastoluje, může potenciálně vést k ještě většímu prohloubení již dnes znatelné mezigenerační nenávisti.

0 0
možnosti
DK

dakram1

29. 3. 2011 16:33
Re: Nemáte tak úplně pravdu

Svatá pravda...já k tomu přidám...před důchodem si máte najít přiměřený byt...tedy pro dva 2+1 je králíkárna až..až...ale vtiskněte tam někoho z rodičů s Azheimerovou chorobou a jste na ústav...a dovolávat se pospolitosti rodiny v dnešní globalizaci je neuvěřitelná hloupost...V

0 0
možnosti
LZ

košťálka

29. 3. 2011 15:00
Hahaha

to nemyslíte vážně, že zrovna tohle stmelí rodinu a její vazby?

0 0
možnosti
M

multIX

29. 3. 2011 15:11
Re: Hahaha

Nediv se,takových tam sedí víc!;-D

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 14:54
Skutečně je tomu tak???

Já vím že se tenhle návrh diskutoval, ale už je dohodnutou součástí důchodové reformy? Co jsem slyšel teď v neděli naše politiky, tak říkali že to podstatné,DPH už se dohodlo, teď snad nějaké parametry fondů a jinak už to je Oukej.

Takže, tedy, skutečně už je ono možné procento na odvod důchodům rodičům schválené v rámci koalice?Mimochodem, bude to povoleno všem, nebo jen těm, kdo se přihlásí do soukromých fondů? Bude toto pravidlo platiti taky až za těch 30 let, až se budou důchody propočítávat těm novým důchodcům co budou/nebudou ve fondech, a nebo už nyní, třeba od příštího roku?

A jak to vlastně vychází ekonomicky?I bez toho, jen vyvedení 3%bodů do soukromých fondů musí stát pokrýt razantním zvýšením DPH s očekávaným výnosem až 60mld Kč.Pak se to snižilo na 17,5 %,tedy cca 25mld..Čili mi to vychází,že když stát povolí vyvedení dalšího procentního bodu pro rodiče (a kdo by to pro rodiče neudělal)tak by stát potřeboval dalších 8-20 miliard ročně na pokrytí  ztrát v důchodovém systému

0 0
možnosti
L

lesicatko

29. 3. 2011 14:47
Nepochopila

Absolútne ste nepochopili, čo sa aj s rodinou vlastne v spoločnosti deje - nejaké percento priamo odvadzané rodičom veru nepomôže, stale tu bude win stratégiou deti nemať alebo ich mať čo najmenej, tak je totižto ččlovek v dnešnej globalizovanej spoločnosti flexibilnejší, schopný lepšej adaptácie na trhu práce a určite ho nejaká malá zmena odvodov nepresvedčí, aby konal inak. Rodinné väzby to môže naopak rozbiť, pretože hlavne ĺudia v strednom veku budú konfrontovaný s tým, že platia značné dane, navyše aj priamo starnúcim rodičom a navyše to vonkoncom nemusí stačiť, Alzhaimer je svinstvo...

No ale ak to chcete vidieť pozitívne...

0 0
možnosti
AA

Saša

29. 3. 2011 14:42
Ach jo, to bolí...

Sice jsem horlivým zastáncem toho, aby se výše důchodu odvíjela o výše příjmů vlastních dětí, ale když tady ta paní projevuje tak fatální neznalost vzniku současného důchodového systému, je to skutečně k pláči.

Důchodový systém zavedl kníže Bismarck v Německu po jeho sjednocení, když Prusku spadly do klína

a) zaostalé německé země, jejichž společnost nebyla s to unést náhlý přechod k průmyslové vyspělosti.

b) průmyslové sociálně rozvrácené německé země, jejichž povýšená podnikatelská společnost na manuálně pracující kašlala.

V Prusku samém by to nebylo nutno zavádět, vyspělé Pruské království nemělo palčivých sociálních problémů. Ale Bismark je nechtěl v celé říši, proto ten systém zavedl.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 998x
V květnu 2010 byla zvolena poslankyní. Je místopředsedkyně rozpočtového výboru, členkou výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny PČR. Byla zároveň zvolena předsedkyní stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyní podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž je členkou podvýboru pro financování územních samospráv a využívání prostředků Evropské unie a členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy.

Kandidátka do PSP ČR 2017

Zadavatel: TOP 09, zpracovatel: TOP 09

Seznam rubrik