Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

SYETEY-KOTZOUR

15. 9. 2011 14:58
s tím jako živnostník živící se hlavou v jádru souhlasím

;-) ale jen pokud mírný pokles není míněn Kalouskův z 60% na 20%.;-)

60 je opravdu štědré....50, ale i 40 by se dalo klidně přežít....ale nějaký polštář je potřeba, neboť si živnostník z oněch "nezdaněných" peněz reálně (není-li úplný idiot) odkládá na strýčka příhodu (v podstatě své vlastní sociální a zdravotní osobní "pojišětění"), protože jeho sociální i zdravotní ochrana je skutečně minimální. Potřebuje na to něco mít, aby při výpadku příjmů neskončil v dluzích a tím pádem třeba i pod mostem.

Má osobní zkušenost: 2 měsíce se zápalem plic, během kterých nejenže nedostáváte ani korunu, ale nadále platíte socku a zdrávku jako mourovatej.Takže snížit ano, ale 20% je totální likvidace řady živostníků.

1 0
možnosti

úplně nová Viktorka

15. 9. 2011 15:17
Re: s tím jako živnostník živící se hlavou v jádru souhlasím

V zásadě stejně. Těch 20% jsou reálné náklady, není zohledněna ta "práce hlavou", která jakoby nic nestojí, ale dobré nápady se neurodí samy od sebe. Plus nutná rezerva na horší časy, i když je člověk zcela zdráv,  platební zdravíčko zákazníků jaksi neovlivní.

0 0
možnosti

petrph

15. 9. 2011 14:30
mimochodem

a jaké jsou skutečné výdaje oněch poradců, konzultantů, z hlediska dejme tomu potřeby čerpat potřebné znalosti pro ty rady a konzultace.Dejme tomu odborná literatura, školení, IT, internet, komunikace, doprava, atd???

0 0
možnosti

Lukas1000

15. 9. 2011 14:52
Re: mimochodem

Skutecne naklady jsou opravdu nizke ... nicmene verte tomu, ze my si ty naklady, pokud to bude nutne, vymyslime a Kalousek nevybere uz vubec nic!

0 0
možnosti

Bouše

15. 9. 2011 13:59
S "mírným" sníženým výdajových paušálů by se dalo uvažovat.

Za mírné snížení ovšem nepovažuji Kalouskův veletoč z 60% na 20%. Autorka tady zmínila dvě skupiny OSVČ - jednu z vysokými výnosy a nízkými skutečnými náklady (poradci, právníci a pod) a pak řemeslníky, u nichž je poměr příjmů a nákladů opačný. Existuje však ještě třetí (a ne nevýznamná) skupina: OSVČ s nízkými výnosy a nízkými náklady. Tato skupina dosahuje jakž takž slušného výdělku jen díky tomu, že si z výdajových paušálů může uhrát něco "malá domů". Jejich příjem je vlastně tvořen dvěma složkami: zdaněnými výnosy a rozdílem paušálních a skutečných výdajů, přičemž do důchodu se jim počítá jenom ta první složka.  Jakmile o tuto možnost přijdou, mohou s živností rovnou seknout a jít se zaregistrovat na pracovní úřad. :-/

6 0
možnosti

Lukas1000

15. 9. 2011 14:54
Re: S

Presne tak, politici si musi uvedomit, ze je lepsi kdyz kape, ... nez aby se na to ta treti skupina vykvajzla a sla na pracak.

0 0
možnosti

Viktor N.

15. 9. 2011 13:55
„Jsme proti zvyšování daní víc, než si myslíte!“

Na předvolebních billboardech Váš hlavní leader — pan Kalousek měl velkým písmem napsáno:

„Jsme proti zvyšování daní víc, než si myslíte!“

A pan kníže tam měl napsáno: „Jsme proti zvyšování zadlužení víc, než si myslíte“

 

No a co si o tom myslíte Vy, paní Langšádlová? Ale Vy to tu už stejně nečtete, že…

0 0
možnosti

Viktor N.

15. 9. 2011 14:29
Re: „Jsme proti zvyšování daní víc, než si myslíte!“

No ale pokud se podívám do historie článků soudružky Langšádlové, tak to je jen samý návrh na zvýšení daní a poplatků. Ta TOP09 je ale fest levičácká partyja!8-o

0 0
možnosti

olina252

15. 9. 2011 13:35
Snížení paušálů je zvýšením daní

Pokud by snížení paušálů nezvýšilo odvody OSVČ, pak nechápu, proč by se s nimi mělo něco dělat. K čemu by to bylo? Pravda je taková, že snížení paušálů by zvýšilo daňový základ, tedy ve finále daň z příjmů, ale zejména sociální a zdravotní pojištění, které se z daňového základu vypočítává. Původní návrh ministra Kalouska by celkové odvody OSVČ zvýšil zhruba na dvojnásobek!

Vzhledem k tomu, že TOP09 je stranou, kterou volí právě OSVČ, připadá mi snaha o likvidaci vlastních voličů naprosto nepochopitelná.

A ještě douška k těm vráceným zálohám - ty byly vráceny, protože OSVČ na zálohách v loňském roce zaplatily více, než by měly - jinými slovy platily daně ze zisku, který v reálu nevydělaly. Stát by měl za bezúročnou půjčku děkovat a ne je trestat zvýšením odvodů.Rv

1 0
možnosti

Lukas1000

15. 9. 2011 14:51
Re: Snížení paušálů je zvýšením daní

100x to bylo vysvetleno, OSVC se nevratili zalohy na dane, ale byly jim vyplaceny danove bonusy za deti a vyzivovane manzelky. Pausaly jsou nastaveny opravdu luxusne smerem k OSVC, ale Kalousek nemuze prijit a rict, ze od novyho roku budu mit pausal misto 60% jenom 20% ... to proste neni mozny, nekomu takrka trojnasobne zvysit dane takhle rychle. To je naprosto likvidacni .... jsem OSVC

0 0
možnosti

Viktor N.

15. 9. 2011 13:29
a co tak zredukovat nenažraný stát?!

Nechte občanům jejich peníze a zredukujte míru zasahování státu do života občanů!

Snižte daně, zredukujte ministerstva, nadbytečné úřady a výrazně zredukujte přerozdělování financí státem!

To by ale Vašeho Kalouska z toho trefil šlak, že?

Vy jste totiž jen další z levicových stran (stejně jako ODS, VV, ČSSD)  a tak budete stále vymýšlet, jak lidi ještě víc odrat a okrást, jak omezit jejich svobodu a jak rozšířit ještě více armádu úředníků, kteří vždy budou loajální vůči štědré vládě…

!!

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS