Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LD

cokoo

16. 7. 2011 15:36
souhlasím s článkem

Když si odmyslím Romy a problémové osoby se základním vzděláním, či zvláštní školou, kteří jsou nezaměstnatelní, tak říkám ano flexibilním formám práce. Pomůže to všem, kteří jsou obtížně zaměstatelní ne proto, že by byli nekvalifikovaní či jinak neschopní, ale nemůžou sehnat práci kvůli nedostatku praxe, dětem, neatraktivnímu vzhledu, překvalifikovanosti či věku. Tyto lidé, pokud mají minimálně SŠ vzdělání a čistý trestní rejstřík potřebují zaměstnání a nikoli podporu, sociální dávky či pouhou evidenci na ÚP. Ve všech odvětvích lze poskytovat alternativní úvazky, jen chtít. Že se sníží mzdy a zkrátí pracovní týden? Vždyť jsme se produktivitou práce v předchozích letech dopracovali k současnému stavu a vysokou nezaměstanost je třeba řešit. I ta snížená výplata je lepší, někde i vyšší než podpora.

0 0
možnosti
JC

Jarcho

7. 6. 2011 12:09
Tak paní poslankyně neotevřela diskusi.

V článku o poplatku za popelnice povídá takové nesmysly, že radši neumožnila voličům vyjádřit svůj názor na toto zdražení. Takže aspoň tady: žádná obec nevloží výnos odpadového poplatku (nebo peníze jeho zvýšením ušetřené) do mateřských školek. ŹÁDNÁ.

Zvýšení do dvou let spolknou svozové firmy, pro které bude zvýšení odpadových poplatků vítanou příležitostí ke zdražení svozů.

Paní poslankyně plácá nesmysly, aby nás přesvědčila, že snížení naší životní úrovně je v náš prospěch.

0 0
možnosti
LD

amusia

7. 6. 2011 18:55
Re: Tak paní poslankyně neotevřela diskusi.

Paní poslankyně plácá nesmysly už v té maximální ceně - u nás platíme 500Kč/rok/osoba. Jestli jsou všichni v PS takhle "mimo",tak se vůbec nedivím jejich "popularitě".

SKAJP[>-]

0 0
možnosti
AA

Saša

6. 6. 2011 12:05
Vy lžete už první větou!

Rodičovská dovolená u nás trvá maximálně do 3 let věku dítěte.

Rodičovská dovolená je to teprve od roku 2001 - předtím to byl "další mateřská dovolená", byla poskytována jen matkám, otcové neměli nárok. A tříleté je to teprve od roku 1991, předtím byla další mateřská dovolená jen dvouletá.

Čtyřletá není a nikdy nebyla.

Když lžete v tomhle, tak v čem nelžete?

0 0
možnosti
LHJ

malydabel

6. 6. 2011 21:09
Re: Vy lžete už první větou!

Tak nevím,kde berete vy informace,ale já jsem byla na mateřské-rodičovské dovolené s nejstarším synem od roku 1990 do 93,mladším synem od r.2003 do 2007 a nyní jsem si zvolila délku RD na 3 roky,protože 4 jsou nejhůře placené.To ovšem neznamená,že ta možnost není.Nevím od kdy do kdy byla která délka určená,ve kterém roce to bylo jak dané,ale tohle vím.Byla jsem 4 roky jednou na RD a nyní bych mohla znovu.A nepotřebuji ani VŠ na to,abych věděla,jak dlouho můžu nebo nemůžu být doma.

Neříkám,že se vším souhlasím,co je v článku,ale určitě nesouhlasím s tím,co jste zde napsala.Nejenže "slovíčkaříte",ale ještě ani nemáte ponětí o skutečném stavu věci.Rv

0 0
možnosti
JD

pedr64

6. 6. 2011 10:52
jak to taky funguje

dcera pracuje v marketu a jako samoživitelka má zkrácený úvazek na 7 hodin denně, aby mohla vyzvedávat děcko ze školky. Aby dohnala chybějící hodiny a to, že nepracuje ve všední dny do večera, tak má každý víkend sobotu a neděli do 8 večer. kdyby neměla možnost hlídání o víkendech, tak už by ji propustili. A to ještě dělají takové naschvály, že za tři měsíce měla jeden volný víkend, ale raději jí dají volno ve všední den, kdy ho nepotřebuje. Personální politika tohoto řetězce je zbavit se všech zaměstnanců, na které by se mohly vztahovat nějaké sociální výhody.

0 0
možnosti
R

Roman36a

6. 6. 2011 10:28
Paní poslankyně. Koukám že jste samá sranda.

Zkrátit pracovní týden si můžou dovolit leda tak poslanci. Sdílení pracovního místa více zaměstnanci jsme už tady jednou měli. Taky když byla povinnost pracovat, bylo nutné nepotřebné lidi někam uklidit. A pokud jde o práci z domova, ta je vhodná tak maximálně pro některé účetní, erotic chat, nebo sestavovačky propisek. Smiřte se s tím, že v obchodě, službách, zdravotnictví, školství, výrobě a v celé řadě dalších odvětví není možné tato experimenty zavádět. Jsou na úkor ostatních zaměstnanců, kteří se rozhodně nesmíří s tím, že jim čtyři dny v měsíci seberu. Až budu moct dávat takové platy jako kolegové ve Francii, pak budeme moct o čtyřdenním pracovním týdnu uvažovat. V dnešní době neustálého zdražování (pardon, narovnávání cen) kdy lidé pořítají každou korunu je něco takového utopie. No, hlavně že se vám v PS líbíRv

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 998x
V květnu 2010 byla zvolena poslankyní. Je místopředsedkyně rozpočtového výboru, členkou výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny PČR. Byla zároveň zvolena předsedkyní stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyní podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž je členkou podvýboru pro financování územních samospráv a využívání prostředků Evropské unie a členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy.

Kandidátka do PSP ČR 2017

Zadavatel: TOP 09, zpracovatel: TOP 09

Seznam rubrik