Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

akaja

29. 3. 2011 15:35
Paní poslankyně!

Nikdy jste neslyšela ono známé: "Jeden táta uživí 10 dětí, ale 10 dětí neuživí jednoho tátu"? To nevymysleli lidé za vlády komunistů na to přišli mnohem dříve.  A to byla společnost tehdá více pospolitější než dnes. Tato společnost preferuje individualismus a tk podporuje sobectví,  tím spíše  bude platit, že rodiče děti jakž takž uživí, leč děti rodiče živit nebudou chtít.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 15:45
Re: Paní poslankyně!

Ale o to přece nejde-ty děti to nebudou muset vyplácet ze svýho,ale jen určit že se má tátovi na důchod převést něco co jim stejně stát sebere na důchodovém pojištění. Když budou skutečně  cyničtí sobci, tak si pak za tím tátou dojdou aby jim z toho něco dal,a budou z toho  mít oba čistej zisk, jasná ruka...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 16:41
Re: Paní poslankyně!

Aha.  Takže všechny děti přestanou platit do důchodového systému? (Proč ne?)  Takže už žádný nebude? A ti, kterým se nepodařilo dítě vychovat (to mnohdy vůbec nemusí být jejich vina), kterým předčasně zemřelo či které je hendikepované se půjdou pást?

Jen se ptám, aby pochopil vaši představu, jak to bude fungovat.

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 17:10
Re: Paní poslankyně!

Já už jsem tady před 2 hodinami položil paní poslankyni dotaz zda toto je skutečně už dohodnutá součást důchodové reformy, a nebo jakýsi idealistický návrh o kterém se jen diskutuje.

Nicméně, pokud jste si ten článek přečetl pořádně, tak jste se tam mohl dočíst že má jít o 1 procentní bod z odvodu na důchodové pojištění. Takže by se na důchody vybíralo a platilo dál,pouze by z toho ten 1procentní bod (čili zhruba  jedna třicetina) šel na konkrétní důchod rodičům. navíc.

Nicméně, ten 1%ní bod je právě třetina těch 3% co se mají dát vyvádět do soukromých fondů.Na což ja známo vláda potřebovala vybírat 60miliard v DPH ročně navíc-nyní pouze 25 miliard.Takže je oprávněná otázka, zda tento  odvod pro rodiče již byl v této částce započítán a nebo se na to bude muset zvednout DPH o další třetinu....

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 17:46
Re: Paní poslankyně!

Budu vám to opakovat ještě desetkrát. Třeba si to zapamatujete:  snížení jednotné sazby z 20 % na 17,5 % bylo umožněno odstoupením od snížení pojistného, placeného zaměstnavatelem. (Zda je to dobře nebo špatně nechci diskutovat.) Takže těch 60 mld. nepotřebovala jen na tu část reformy, která se týká opt-outu.

Vyvedení 3 % u všech (!) zaměstnanců nad 35 let (cca 2/3 zaměstnanců) představuje asi 28 mld. možná o trochu víc, ne však více než 30 mld.

Pokud to 1 % půjde z těch tří, budou mít děti v penzi trochu problém. Pokud to 1 % bude navíc, pak to bude znamenat propad dalších 10 mld.

Mimochodem: 1 % ze středního platu (medián) je cca 2.100 Kč. Pokud tedy je dcera na rodičovské, dostane od syna každý z rozvedených rodičů tisícovku. No - dobré, ale zase nic k jásání.

0 0
možnosti
JV

Žadatel

29. 3. 2011 18:34
Re: Paní poslankyně!

Jen tak mimochodem:  1) 1% není 2.100,- Kč, nýbrž 210,-Kč        2)   Zaměstnanců pod 35 roků tj. cca 1/3 zaměstnanců.

Chtělo by to dokončit základní školu.;-D

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 20:52
Re: Paní poslankyně!

Děsím se sám sebe. Původní myšlenka byla o tom, že je to houby a pak napíšu takovou blbost.  Není to o základní škole ale o měknutí mozku.8-o

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 20:57
Re: Paní poslankyně!

Jo - ty dvě třetiny jsou správně: rozhodnout se mohou lidé nad 35 let.  Jde tedy o 2/3 zaměstnanců nad tento věk (samozřejmě, že vím že pouze teoreticky)

0 0
možnosti
PH

petrph

29. 3. 2011 19:15
Re: Paní poslankyně!

Ad 1.Jestli to není právě ten problém.Neboli, když vláda ohlašovala zvýšení DPH na 20%,tak to spojovala a stále spojuje s důchodovou reformou. Pokud by už tenkrát řekla lidem, že současně se sníží zaměstnavatelům odvody-z kteréhož snížení by tito mohli částečně nebo i plně lidem zvednout mzdy,byla by z toho zpráva na první stránku.Nestalo se, důchodová reforma+DPH a daňová reforma+odvody jsou dvě nezávislé věci.Řekněme že důchodová reforma by měla běžet stabilně a samostatně desítky let.Kdežto parametry daní a odvodů se mění rok co rok. Takže, jestli Kalousek chtěl předtím na  konto důchodové reformy  vybrat 60miliard a z toho si převést 45 miliard do daňového systému ve kterém snížit odvody-a nebo že  naopak teď  chce zachránit důchodovou reformu tím že odčerpá peníze ze slibovaného snížení odvodů v daňové reformě, co z toho je lepší, taky nemá cenu diskutovat. Chaos na chaos...

0 0
možnosti
VH

Stará kára

29. 3. 2011 20:55
Re: Paní poslankyně!

Ale ona to vláda říkala. Jenže novináři to buď nepostřehli, nebo potlačili. O opozici nemluvě.  Takže jste si zapamatoval stokrát sdělovacími prostředky vnucenou důchodovou reformu a nikoliv jen jednou zmíněné souvislosti.

0 0
možnosti
  • Počet článků 17
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 998x
V květnu 2010 byla zvolena poslankyní. Je místopředsedkyně rozpočtového výboru, členkou výboru pro veřejnou správu a regionální rozvoj Poslanecké sněmovny PČR. Byla zároveň zvolena předsedkyní stálé komise pro rodinu a rovné příležitosti a předsedkyní podvýboru pro bankovnictví, pojišťovnictví a finanční trhy. Rovněž je členkou podvýboru pro financování územních samospráv a využívání prostředků Evropské unie a členkou podvýboru pro územní rozvoj a financování veřejné správy.

Kandidátka do PSP ČR 2017

Zadavatel: TOP 09, zpracovatel: TOP 09

Seznam rubrik